Fotók

Én is olvasom

Ide is nézz be néha...

Utolsó kommentek

Archívum

Miskolc Rally 2008

2008.07.26. 21:57 GrF

Bandi

Péntek reggel a krasznokvajdai tankoló zóna után - jó korán - a mezőny előtt vagy másfél órával már a rakacai beíróban voltam. Volt időm nézelődni! Beszélgettem a helyi többség néhány prominens képviselőjével is. Szóba került ez is, az is, miközben kiosztottam néhány csokit a korán kelő purdéknak.

Aki évek óta arra jár tudja, hogy a környéken az egy főre eső szamarak száma vetekszik a jobb budai kerületek fő/csivava átlagával. Ott ez a trendi és persze Bódi Guszti!
Ezek a fülesek - de lehet, hogy mindig ugyanaz - minden évben produkálnak valami felejthetetlent.
Tibi barátom, csak szerényen a „rakacai fenevad” jelzővel illette valamelyik díszpéldányt 2002-ben, mikor a szervizautó mellé kirakott féktisztító flakont lazán kettéharapta. Baja nem lett tőle, de annyira megijedt a kiáramló hajtógáztól, meg a szájába ömlő oldószertől, hogy elkezdett össze-vissza rohangálni az autó körül és legalább három helyen rúgott szép nagy horpikat a karosszériába. Az eset után mondták a helyiek, hogy előszeretettel eszik mindenféle műanyag alkatrészt is, úgyhogy ne nagyon engedjük az autó közelébe. Azt is mondták, hogy a szamár rúg, vagy harap. Ezt előre soha nem tudni, de valami aljasságot biztosan csinálni fog!
Szóval a „rakacai fenevad” nem más, mint Bandi szamár.Egyébként Rakacán minden szamárcsődört Bandinak hívnak, de lehet nem csak a csődöröket! Bandi idén sem hazudtolta meg önmagát, 2008-as produkciója sem volt akármi, ráadásul a mostani akciót párosban adták elő!
Bandi a cél utáni beíró állomástól, mintegy 50 méterre volt kikötve a szétesőben lévő kerítéshez, valami tisztázatlan eredetű tűzoltótömlő segítségével. Tőle nem messze egy fiatalabb példány a fűben fekve élvezte a reggeli napot. Az egyszerűség kedvéért nevezzük őt ifjabb Bandinak!
Az út másik oldalán, a helyi építési vállalkozó minimalista stílusban épült, kis jóindulattal akár háznak is nevezhető viskójának ablakából, a környék szellemiségének tökéletesen megfelelő, mondhatnám autentikus zene dübörgött: „hosszú fekete haj, sukár ez a csaj…”
Egyszóval Rakaca egy komplett audiovizuális élményben részesítette a nagyérdeműt, ami később egészen ritka effektekkel kiegészülve vált teljessé.
Ahogy közeledett az első versenyautó érkezési ideje, úgy gyűltek a nézők és a csapatok emberei a faluvégi kis utcában.
A parkolóhelyek száma igen korlátozott arrafelé, így a későn érkezők csak az árokpartra betolatva, az ott kikötött szamarakhoz egyre közelebb találtak helyet. Egy kedves budapesti csapatvezető - hívjuk csak Zolibának - ifjabb Bandi hatósugarába parkolt, már-már az intim szféra határát súrolva. Zolibának a szamár, egy felettébb békés, vegetáriánus állatként szerepelt a memóriájában…hát ebben az esetben tévedett. Idősebb Bandi, már ezt a tolakodó közelséget sem nézte vidáman és nemtetszésének hangot is adott.
Aki még nem hallott szamárbőgést, annak mondanám, hogy borzalmas! Senki ne képzelje, hogy simán a klasszikus iá-iá-iá hangokat ismételgette. Nem! Ilyen csak a mesékben létezik! Ordított mint Tarzan! Idősebb Bandi mindezt megfejelve még rekedt is volt. Olyan hangokat préselt ki magából, hogy egy arra járó hangtechnikus azonnal szaladt a mikrofonjáért - jó lesz a gyűjteményembe, eladom valami horrorfilmhez - mondta. Persze én is felvettem csengőhangnak! Majd egyszer elárulom kinek a hívását jelzi a telefonomon.
Zolibá - ügyet sem vetve a hangorkánra - elsétált a beíró tábláig, majd dolga végeztével pipára gyújtott és visszament az autójához. A látvány nem nyerte el tetszését! Ifjabb Bandi éppen komoly vizsgálatot folytatott a bal oldali visszapillantó fogyaszthatóságának megállapítása céljából, vagy egyszerűen megpróbálta megenni (?)… nem tudom.
Zolibá - jogos felháborodás után - szép szóval próbálta a fiatalság tudomására hozni nemtetszését. Nem volt különösebb hatása a dolognak, pedig még a pipáját is kivette a szája sarkából. Közben idősebb Bandi érdeklődve szemlélte az eseményeket. Következett az erőteljesebb fellépés, azaz a hagyományos hessegető mozdulatok gyakori ismételgetése, majd ugyanez, a takarodj szó indulatos alkalmazásával párosítva. Az eredmény látszólag meggyőző! Ifjabb Bandi néhány lépést távolodott az autótól és fejét lehajtva - sunyi módon - a hátsó, veszélyesebb felét helyezte a gépjármű közelébe!
Rosszat sejtettem! Zolibá nem!
Honnan is tudhatta volna, hogy mi következik? Mint már említettem, távol áll tőle az állattan!
Ifjabb Bandi rúgott!
Olyat rúgott, mint egy WRC padlógáz hatására a nyomatékgörbe csúcsának közelében.
Zolibá óriási szerencséjére ifjabb Bandi elmérte az irányt és a távolságot egyaránt, így jobb hátsó patája csak súrolta a célpontot, olyan ágyékmagasságban, az érzékeny területtől mintegy húsz centire! Zolibá elsápadt és hihetetlen gyorsasággal feltépte az autó bal első ajtaját, bepattant az ülésre, indított, és elhagyta a helyszínt. Már nem hallotta a szemben lakó asszonyság kicsit elkésett figyelmeztetését: „vigyázzá má more…még jó hogy nem harapott meg, mert azt is szokott ám”. Közben idősebb Bandi ismét rázendített és iszonyú hangversenyt rendezett - szerintem röhögött! Hangereje simán lenyomta az éppen érkező evókilenc durrogását. Megállt az élet 50 méteres körön belül és senki nem mert röhögni, legalábbis Zolibá távozásáig nem. Utána viszont…
Mit is akartam ezzel mondani…? Ja eszembe jutott! Tehát: amennyiben egy korlátozott mozgástérrel rendelkező szamár közelében tartózkodsz, aki hátat fordít neked! Légy résen! Rúgni fog!
Bár az sem jobb, ha szemben áll és széthúzza a száját, mintha vigyorogna! Ebben az esetben meg harap! Sunyin, váratlanul, ahogy az eső jött szombat délután.                                                                                                                    

 

1 komment

Címkék: sztory miskolc rally rakaca bandi szamár

A bejegyzés trackback címe:

https://rallye.blog.hu/api/trackback/id/tr94587090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LDHFI 2008.07.28. 10:47:09

Ez nagyon jo!!!!

Konnyesre nevettem magam!!!
süti beállítások módosítása